De route van 't Oft naar OVERKANT

De route van 't Oft naar OVERKANT is gebaseerd op de aloude historische route van 't Oft naat 't Oofd. Deze route verbindt het groen van onze binnenstad met het water van de vaart tot aan het Hoofd, waar de overkant zichtbaar wordt en er een weids uitzicht over het water is. Vroeger flaneerden de jonge verliefde stelletjes langs deze mooie route en maakten zij elkaar het hof. Vandaag de dag ontstaan er ook nieuwe verbindingen, maar nu op het gebied van cultuur, muziek, wonen en ontwikkeling van de stad.

Wat was er te beleven tijdens de City Light Xperience?

De City Light Xperience start bij de Watertoren. Vervolgens lopen wij een route die leidt langs bijzondere, historische en culturele plekken in de stad. Tijdens de wandeling beleef je de schatten van Vlaardingen op een bijzondere manier. Met licht en geluid, maar ook met zang en spel. De City Light Xperience neemt je mee naar onder andere ons geuzenverleden en de slag bij Vlaardingen, maar daagt je ook uit om te bewegen en mee te doen met activiteiten. De route eindigt op het westelijk havenhoofd. Daar wordt de City Light Xperience tussen 20.15 en 20.30 uur op een bijzondere manier afgesloten. Met het licht op onze OVERKANT.

Maart: Geuzenmaand

Wat zijn Geuzen? Geuzen zijn mensen die strijden voor de vrijheid.
Waar vind je ze? Over de hele wereld!
De Geuzenpenning is wereldwijd een symbool van de vrijheid en in maart wordt hij in Vlaardingen uitgereikt.
De hele maand wordt er op verschillende manieren over onze vrijheid verteld.
Ook tijdens de City Light Xperience, als je goed luistert hoor je zelfs iets tussen de bomen fluisteren!

Slag bij Vlaardingen

Wanneer is de slag bij Vlaardingen? De slag bij Vlaardingen was op 29 juli 1018. Dat is dus al bijna 1000 jaar geleden! Dit jaar gaan we op 15 en 16 juni in Vlaardingen even terug in de tijd naar 1018. Wil je weten hoe het er in 2018 uitzag en wat de mensen toen deden? Doe mee met de City Light Xperience en ga nu alvast terug in de tijd!

Heen en terug...

De groene route op het kaartje is de route die je loopt met de City Light Xperience. Deze route is ongeveer 2,5 kilometer. Wil of kan je niet teruglopen? Vanaf het Delta Hotel rijden twee bussen terug naar de Watertoren (tussen 20.00 en 21.30 uur). De gemeente Vlaardingen en het Lentiz college hebben dit voor jou geregeld!